Politika kolačića

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi zajamčila najbolje korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije kao što je prepoznavanje kada se vratite na našu web stranicu, i pomažu našem timu da shvati koji dijelovi web stranice su vam najzanimljiviji i najkorisniji.

Što su kolačići?

Kolačići su male dobronamjerne tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vašem računalu, mobilnom telefonu ili tabletu kada posjetite određenu web stranicu. Inače, njihova pohrana je pod potpunom kontrolom preglednika kojeg koristi posjetitelj web mjesta. Po želji korisnika preglednik može ograničiti ili onemogućiti pohranu kolačića. Kolačići su neophodni za normalno funkcioniranje web stranice i kao takvi potpuno su bezopasni i vremenski ograničeni. Suvremene web stranice koriste ih u smislu podizanja korisničkog iskustva.

Zašto se koriste kolačići?

Koriste se za učinkovito kretanje po stranicama, za pohranjivanje vaših postavki i općenito za poboljšanje korisničkog iskustva, jer je interakcija između web mjesta i posjetitelja web mjesta tako brža i jednostavnija. Ako web stranica ne koristi kolačiće, tretirat će vas kao novog korisnika prilikom prikazivanja svake stranice. Tako recimo vaše unaprijed postavljene postavke neće biti pohranjene.

Vrste kolačića

Obvezni kolačići pohranjuju vaše određene postavke ili preferencije, tako da ne morate ponovno pohranjivati postavke svaki put kada posjetite web stranicu.

Kolačići društvenih mreža i web analitike služe opširnijem povećanju djelotvornosti i korisničkog iskustva web mjesta. Pomoću dobivenih podataka web analitika omogućuje da web mjesto još više približimo korisničkim preferencijama, dok kolačići društvenih mreža omogućuju dijeljenje sadržaja i povezivanje na društvenim mrežama.

Jesu li kolačići sigurni?

Kolačići nisu štetni za vaše računalo, ne sadrže viruse ili bilo koje druge zlonamjerne kodove.

Mogu li isključiti kolačiće?

Kolačiće koristimo za bolje korisničko iskustvo na web stranici, također potrebni su za pravilno funkcioniranje web stranice. Ako su kolačići isključeni, neke funkcije na web stranici neće funkcionirati. Ako odlučite isključiti kolačiće, to možete učiniti pomoću postavki u vašem pregledniku.

 

Kako upravljati kolačićima putem preglednika:

Većina web preglednika automatski prihvaća kolačiće, ali to možete promijeniti u postavkama preglednika kako biste izbrisali kolačiće i spriječili automatsko prihvaćanje. Ako ne želite pohranu kolačića na vaš uređaj, pomoću postavki preglednika promijenite postavke.

Za točniji uvid u postavke kolačića odaberite web preglednik kojeg trenutno koristite:

  • Chrome – https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=hr
  • Firefox – https://support.mozilla.org/hr/kb/Uklju%C4%8Divanje%20i%20isklju%C4%8Divanje%20kola%C4%8Di%C4%87a
  • Microsoft Edge – https://support.microsoft.com/hr-hr/help/4468242/microsoft-edge-browsing-data-and-privacy
  • Internet Explorer – https://support.microsoft.com/hr-hr/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
  • Safari – https://support.apple.com/hr-hr/guide/safari/sfri11471/mac
  • Opera – https://help.opera.com/en/latest/web-preferences/#cookies

 

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam zajamčila najbolje iskustvo pregledavanja.