Pravila privatnosti

 1. O nama
 2. Što su osobni podaci?
 3. Upotreba osobnih podataka
 4. Zakonske obaveze i pravni lijek
 5. Upotreba početne stranice Reply-Tool d.o.o.
 6. Prikupljanje osobnih podataka iz drugih izvora
 7. Način na koji dijelimo osobne podatke
 8. Obrada osobnih podataka djece
 9. Obrada posebnih kategorija osobnih podataka
 10. Sigurnost
 11. Newsletter
 12. Vaša zakonska prava
 13. Zadržavanja vaših osobnih podataka
 14. Izmjene u ovoj Politici zaštite privatnosti
 15. Kontakt podaci

 

Verzija 1. Politike zaštite privatnosti Posljednja revizija: 218/04/2020.

 1. O nama

“Mi”, Reply-Tool d.o.o., Vukovarska 58, 21000 Split – Hrvatska OIB: HR 48928703359 (“Olfa – Hrvatska) odgovorni smo za obradu osobnih podataka koje prikupljamo od vas ili o vama. Na primjer: vaše osobne podatke prikupljamo iz poslovnog odnosa, prilikom posjete našoj web-stranici ili tijekom korištenja naše softverske aplikacije. Obzirom da je naše sjedište u Europskoj uniji, vaše osobne podatke obrađujemo u skladu sa europskim zakonima o zaštiti podataka i iz toga proizašlim zakonskim odredbama. Od samog osnivanja 2018. godine, glavni cilj tvrtke je unaprijediti proces proizvodnje naših kupaca. Spremni smo u svakom trenutku udovoljiti Vašim zahtjevima zahvaljujući neprekidnom ulaganju u tehničku opremu, stalnoj edukaciji i odgovornom pristupu.

Kroz stalne prezentacije, testiranja, edukaciju, servisnu podršku i savjetodavnu ulogu izgradili smo kvalitetne dugoročne partnerske odnose, bazirane na povjerenju i odgovornosti. Više od 20 godina iskustva uz neprekidan razvoj i fokus na zahtjeve procesa proizvodnje omogućuju napredak našim cijenjenim kupcima. Zastupamo svjetski priznate kompanije od Japana do SAD-a i zajedno smo orijentirani na industrijsku proizvodnju. Temelj našeg poslovanja je poštivanje pravila struke i odgovornost za obavljeni posao.

 1. Što su osobni podaci?

Osobni podatci predstavljaju informacije koje vas određuju kao pojedinca, bilo direktno ili indirektno, pri čemu indirektno znači u kombinaciji s drugim informacijama, na primjer, vaše ime, adresa, e-mail adresa i broj telefona ili OIB.

 1. Upotreba osobnih podataka

Vaše osobne podatke koristimo u svrhe opisane u tekstu niže. Ne prikupljamo niti obrađujemo veći broj ili drugu vrstu osobnih podataka od onih koji su potrebni da bi se ispunila odgovarajuća svrha. Koristimo samo osobne podatke koji su predviđeni ovom Politikom zaštite privatnosti, osim ako ste posebno dali svoju suglasnost za drugačiju upotrebu vaših osobnih podataka. Ukoliko namjeravamo koristiti vaše osobne podatke, koje obrađujemo uz vašu suglasnost, za druge svrhe osim navedenih u danoj suglasnosti, obavijestiti ćemo vas unaprijed i u slučajevima kada se obrada zasniva na vašoj suglasnosti, koristiti vaše osobne podatke za drugu svrhu samo uz vašu dozvolu.

 • Podaci za registraciju i direktnu komunikaciju

Za većinu usluga prikupljamo vaše osobne podatke, kao što su: ime, adresa, broj telefona i e-mail adresa („Podaci za registraciju”). Koristimo vaše podatke za registraciju kako bismo s vama komunicirali o našim uslugama te kako bismo vas obavijestili o našim politikama i uvjetima. Također koristimo vaše podatke za registraciju, kako bismo bili u mogućnosti odgovoriti vam kada nas kontaktirate.

 • Sudjelovanje u panel istraživanjima

Ukoliko se odlučite sudjelovati u panelu, osim podataka za registraciju, potrebni su nam i dodatni podaci, koji uključuju o sobne podatke.

Takve osobne podatke prikupljamo:

 • za vrijeme anketa koje se provode na internetu, telefonom ili u direktnom razgovoru,
 • kod automatskog prikupljanja podataka pomoću hardverskog ili softverskog web-praćenja i sredstava za mjerenje posjećenosti (aplikacije za praćenje, dodaci pretraživača, TV mjerači i specijalni internet routeri (podaci o vašem korištenju Interneta, platformi živog prijenosa događaja i društvenih medija i drugih (online) medijskih kanala, kao i digitalnih uređaja uopće),
 • kod sudjelovanja (npr. pomoću aplikacija ili uređaja pod zajedničkim imenom “panel podaci”). Mi ćemo analizirati i ocijeniti ove panel podatke, spojiti panel podatke s panel podacima drugih sudionika te koristiti panel podatke isključivo za potrebe istraživanja tržišta. Molimo vas da pogledate odgovarajuće obrasce suglasnosti za određene projekte istraživanja tržišta, a u vezi detaljnijih informacija i naše reklamne politike (u tekstu niže).
 • Google Analytics je platforma za praćenje kolačića koja prikuplja informacije o reklamnim kontaktima i korištenju streaming medija u vezi s panelima za online istraživanje tržišta koja nude Reply-Tool. i treća lica-dobavljači, kao i za opće mjerenje populacije koja se ne odnosi na određene panele. Reply-Tool d.o.o. koristi osobne podatke prikupljene ili dobivene od Google Analytics za analizu podataka, istraživanje tržišta, istraživanje utjecaja reklama i mjerenje posjećenosti. Kolačići ne služe za direktno reklamiranje sudionicima istraživanja.
 • Upotreba podataka o klijentima u reklamne svrhe

U svrhu stalnog unaprjeđenja i poboljšanja naših usluga, može se dogoditi da vam pošaljemo reklamne poruke putem e-maila vezano uz naše poslovanje, a koje bi vas moglo zanimati. U bilo kom trenutku možete odabrati vrste poruka koje želite primati ažuriranjem e-mail podešavanja. Isto tako, u bilo kojem trenutku možete se odjaviti.

 • Suglasnost: nećemo koristiti vaše osobne podatke u reklamne svrhe, osim uz vašu slobodnu i izričitu prethodnu suglasnost. Pridruživanje Panelu u svojstvu člana Panela dobrovoljno je. No, ako se odlučite pridružiti Panelu, od vas će se tražiti da date svoju suglasnost za obradu vaših osobnih podataka. Ako ste mlađi od 16 godina, možete se pridružiti Panelu samo uz dopuštenje roditelja ili zakonskog skrbnika.

Međutim, kada je riječ o postojećim klijentima, možemo koristiti vašu e-mail adresu koju smo dobili od vas u okviru našeg postojećeg poslovnog odnosa s klijentima, kako bismo vam dostavili reklamni materijal koji se odnosi na slične proizvode ili usluge koje ste ranije tražili, koristili ili u kojima ste sudjelovali. Vi možete ne odobriti ovakvu upotrebu vaših osobnih podataka u trenutku kada se podaci prikupljaju, kao i svaki put kada se poruka pošalje. Kako bismo vas isključili iz e-mail marketinga, pratite uputstva u e-mailu koji dobijete. Ni pod kojim okolnostima nećemo vršiti reklamiranje prema sudionicima u istraživanjima tržišta.

 1. Zakonske obaveze i pravni lijek

Od Reply-Tool d.o.o. se može zahtijevati da koristimo i zadržimo osobne podatke iz zakonskih razloga ili za potrebe poštivanja zakona, kao što su prevencija, otkrivanje ili istraživanje zločina, sprječavanje štete, prijevare ili druge zloupotrebe naših usluga i IT sistema. Možemo također koristiti vaše osobne podatke kako bismo ispunili zahtjeve naše interne i eksterne revizije, za potrebe informacijske sigurnosti, ili da bismo zaštitili ili ostvarili prava, privatnost, sigurnost ili imovinu koji pripadaju nama ili trećim osobama.

 1. Upotreba početne stranice (www.olfa-hrvatska.hr)

Ova Politika zaštite privatnosti odnosi se i na vaše korištenje našeg web-site-a na www.olfa-hrvatska.hr , sa sljedećim mehanizmima i karakteristikama vezanim uz privatnost:

 • Kolačići: Naš web-site koristi kolačiće i druge tehnologije kako bi poboljšao iskustvo korisnika i unaprijedio performanse web-sitea, jednostavnost i sigurnost za korisnike. Pogledajte našu politiku kolačića za sve detalje!
 • Dijelove našeg web-sitea koristi Google Analytics kako bi personalizirali vaše iskustvo na mreži. Google Analytics koristi log zapise da pomognu Reply-Tool d.o.o. u provođenju usluge, održavanju kvaliteta usluge i pružanje općih, anonimnih statističkih podataka o korištenju web-sitea. Samo ako nam dobrovoljno prepustite podatke o identifikaciji, kao što su ime, e-mail adresa, poštanska adresa i telefonski broj u svrhu poslovanja s nama, ovi podaci mogu biti povezani sa automatski prikupljenim podacima. Google Analytics također koristi kolačiće kako bi se lakše personaliziralo vaše iskustvo na mreži. Za detaljnije informacije pogledajte Google Analytics detaljnu politiku kolačić́a.
 • Web-siteovi trećih osoba: Kao pogodnost za naše posjetitelje, ovaj web-site sadrži linkove na više web-siteova koji nisu povezani sa nama, koje mi ne kontroliramo, I kojima ne upravljamo. Politike i procedure koje ovdje opisujemo ne primjenjuju se na te web-siteove. Mi nismo odgovorni za sigurnost niti privatnost podataka koje su prikupile te treće osobe. Predlažemo da direktno kontaktirate spomenute web-siteove za informacije o njihovim politikama privatnosti.
 1. Prikupljanje osobnih podataka iz drugih izvora

Ponekad možemo prikupiti osobne podatke o vama iz drugih izvora, osim od vas samih. Primjera radi, to može biti slučaj ako ste registrirani kod pružatelja usluga panela za istraživanje tržišta kao sudionik, a mi surađujemo sa tim pružateljem usluga kako bismo pronašli sudionike u našem istraživanju. Tada će pružatelj usluga panela, u skladu sa svojom politikom zaštite privatnosti i vašom odgovarajućom suglasnošću sa njegovom praksom, prenijeti vaše osobne podatke nama, kako bismo bili u mogućnosti kontaktirati vas. Ako vas pružatelj usluga panela nije već obavijestio o prenošenju vaših osobnih podataka nama, onda ćemo to učiniti mi, tijekom prvog kontaktiranja te ćemo vam navesti sve podatke koji se dijele sa nama.

Konkretno, prikupljamo osobne podatke iz javnih područja platformi društvenih medija koristeći alate trećih osoba za nabavu podataka i analizu, koji arhiviraju podatke sa društvenih medija objavljene otvorenim profilima ili kanalima na društvenim mrežama ili platformama poput Facebook-a, Twitter-a ili Instagrama. Molimo pogledajte politike zaštite privatnosti gore spomenutih pružatelja usluga za detaljnije informacije o njihovoj praksi prikupljanja i obrade podataka. Reply-Tool d.o.o. koristi podatke prikupljene na platformama društvenih medija i drugim web-siteovima, kako bi na sistematski način svojim klijentima pružio zbirne izvještaje i linkove koji se odnose na javne informacije.

Osim toga, možemo prikupiti i osobne podatke u vezi sa izlaganjem sudionika u projektima istraživanja tržišta putem reklama i odgovarajućeg medijskog sadržaja iz drugih izvora, kao što su reklamne mreže, platforme društvenih medija i web-siteovi, te poslužitelja mobilnih aplikacija. Ukoliko to radimo, potrebna nam je prethodna suglasnost sudionika za prikupljanje podataka. Sudionike moramo obavijestiti o izvorima iz kojih prikupljamo osobne podatke o njima. Ovakve sekundarne podatke koristimo za obogaćivanje podataka koje prikupljamo od sudionika za vrijeme njihovog sudjelovanja u panelu, kako bismo omogućili bolji uvid našim klijentima. Ukoliko prikupljamo osobne podatke o vama iz drugih izvora, mi ili osiguravamo da vas je izvor unaprijed obavijestio o prijenosu, ili vas obavještavamo tokom prvog kontakta da smo dobili vaše osobne podatke te pružamo sve informacije koje smo po zakonu dužni.

 1. Način na koji dijelimo osobne podatke

Vaše podatke objaviti ćemo samo u one svrhe i trećim osobama koji su navedeni u tekstu niže. Reply-Tool d.o.o. će poduzeti odgovarajuće korake da osigura da se vaši osobni podaci obrađuju, osiguravaju i prenose u skladu sa važećim zakonom.

a) Vaši osobni podaci

Vaši osobni podaci mogu biti preneseni jednoj ili više filijala i partnera Reply-Tool d.o.o. grupe kada je to potrebno radi obrade i čuvanja podataka, osiguravanja pristupa našim uslugama, pružanja podrške klijentima, donošenja odluka o poboljšanju usluga, unaprjeđenja zadovoljstva klijenata i u druge svrhe iz ove Politike zaštite privatnosti. Mi ne otkrivamo osobne podatke sudionika u projektima istraživanja tržišta trećim osobama izvan Reply-Tool d.o.o. grupe, osim ako sudionici nisu dali svoju izričitu prethodnu suglasnost posebno za tu svrhu.

b) Vanjski pružatelji usluga

Kada je to neophodno, ovlastiti ćemo druge tvrtke i pojedince da obave određene zadatke i time doprinesu našim uslugama, u naše ime, a koje su pokrivene predmetom ugovora o obradi podataka. Možemo, na primjer, dostaviti osobne podatke ovlaštenim agencijama, ugovarateljima ili partnerima za hosting naših baza podataka i aplikacija radi pružanja usluga obrade podataka, kako bi vam dostavili informacije koje tražite, ili call- centrima u svrhu pružanja usluga podrške ispitivanja u toku projekata istraživanja tržišta. Podijeliti ćemo ili učiniti dostupnim ove informacije vanjskim pružateljima usluga samo ako je to neophodno za pružanje naših usluga. Vanjski pružatelji usluga ne smiju koristiti ove informacije ni u koje druge svrhe, naročito ne za svoje ili za potrebe trećih osoba. Vanjski pružatelji usluga koje Reply-Tool d.o.o. angažira ugovorom se obvezuju na poštivanje povjerljivost vaših osobnih podataka.

c) Upravljanje odnosom sa klijentima (CRM)

Za potrebe upravljanja odnosima s klijentima (CRM), kontakt informacije [ime, e-mail adresa, broj telefona, poštanska adresa] naših klijenata, ugovarača ili drugih ugovornih partnera čuvaju se na serverima naših partnera za pružanje usluga u Njemačkoj, pogledajte poglavlje za našu politiku međunarodnog prijenosa podataka.

d) Poslovni transferi

U vezi sa bilo kojom reorganizacijom, restrukturiranjem, spajanjem ili prodajom, ili drugim prijenosom imovine (zajednički nazvanim “Poslovni transfer”), izvršiti ćemo prijenos podataka, uključujući osobne podatke, u opravdanom obimu i ukoliko je to potrebno za poslovni transfer i pod uvjetom da je strana koja prima podatke suglasna da će čuvati vaše osobne podatke na način koji je u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka. Nastaviti ćemo osiguravati povjerljivost svih osobnih podataka i obavještavati sve uključene sudionike prije nego što osobni podatci postanu predmet kontrole neke druge Politike zaštite privatnosti.

e) Državne službe

Vaše osobne podatke objaviti ćemo državnim službama samo ukoliko je ovo zakonom propisano. Reply-Tool d.o.o. će primjera radi, odgovoriti na zahtjeve suda, službi za provođenje zakona, regulatornih službi, i drugih javnih i državnih službi koji mogu uključiti i službe izvan vaše države boravka.

f) Međunarodni prijenosi osobnih podataka

Pod određenim uvjetima, biti će neophodno da Reply-Tool d.o.o. prenese vaše osobne podatke u zemlje izvan Europske unije (EU) ili Europskog ekonomskog prostora (EEA), tzv. “treće zemlje”. Takvi prijenosi u treće zemlje mogu se odnositi na sve aktivnosti obrade podataka opisane u Odjeljku ove Politike zaštite privatnosti. Ova Politika zaštite privatnosti primjenjuje se čak i kada prenosimo osobne podatke u treće zemlje, u kojima važi drugačiji nivo zaštite podataka nego u vašoj državi boravka. Konkretno, međunarodni prijenos podataka može se primjeniti u okviru sljedećih scenarija:

– Pravne treće osobe Reply-Tool d.o.o.

Reply-Tool d.o.o. izvan Europske unije sklopila su unutar-kompanijske sporazume o zaštiti podataka koristeći standardne ugovorne klauzule prihvaćene od strane Europske komisije radi zaštite vaše privatnosti i ozakonjenja međunarodnog prijenosa podataka.

– Ostale treća osobe izvan EU / Europskog ekonomskog prostora

Svaki prijenos osobnih podataka trećim osobama izvan Reply-Tool d.o.o. obaviti će se uz vaše prethodno obavještavanje i, kada je potrebno, vašu suglasnost. Svaki prijenos osobnih podataka u zemlje koje nisu one za koje je donesena odluka o odgovarajućem stupnju zaštite podataka od strane Europske komisije, a koje su navedene na http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm ,provodi se na osnovu ugovornih sporazuma uz upotrebu standardnih ugovornih klauzula usvojenih od strane Europske komisije ili drugih odgovarajućih osiguranja u skladu s važećim zakonom.

 1. Obrada osobnih podataka djece

Reply-Tool d.o.o. neće prikupljati niti obrađivati osobne podatke djece mlađe od 16 godina – ili ispod mlađeg uzrasta – osim uz suglasnost roditelja, prema važećem lokalnom zakonu. Ukoliko dođemo do spoznaje da su osobni podatci nekog djeteta nenamjerno prikupljeni, izbrisat ćemo takve podatke bez odlaganja.

 1. Obrada posebnih kategorija osobnih podataka

U nekim slučajevima možemo obraditi posebne kategorije osobnih podataka koje se tiču vas (“osjetljivi podatci”). Osjetljivi podatci odnose se na osobne podatke kojima se otkriva rasno ili etničko porijeklo, politička mišljenja, vjerska ili filozofska uvjerenja, članstvo u sindikatima, genetski podatci, biometrijski podatci za potrebe jedinstvene identifikacije fizičke osobe, zdravlja ili seksualnog života ili seksualne orijentacije fizičke osobe. Možemo, na primjer, obraditi osjetljive podatke koje ste očito objavili. Osim toga, ukoliko je potrebno, možemo obraditi osjetljive podatke za utvrđivanje, ostvarivanje ili obranu zakonskih zahtjeva. Možemo obraditi i vaše osjetljive podatke ukoliko ste slobodnom voljom prethodno dali svoju izričitu i posebnu suglasnost u određenom kontekstu za određenu svrhu, na primjer, za vrijeme vašeg sudjelovanja u istraživanju tržišta.

 1. Sigurnost

Reply-Tool d.o.o. se ozbiljno odnosi prema sigurnosti podataka. Mi primjenjujemo odgovarajući stupanj sigurnosti i zato smo uveli opravdane fizičke, elektronske i administrativne procedure kako bismo zaštitili informacije koje prikupljamo, od nezgode ili protuzakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog objavljivanja ili pristupanja osobnim podatcima koji se prenose, čuvaju ili na drugi način obrađuju. Naše politike i procedure za zaštitu podataka detaljno su usklađene sa široko prihvaćenim međunarodnim standardima i redovito se revidiraju i ažuriraju kako bi ispunile naše poslovne potrebe, tehnološke promjene i zakonske propise. Pristup vašim osobnim podatcima omogućen je samo onim zaposlenicima, pružateljima usluga ili tvrtkama Reply-Tool d.o.o. grupe za koje je nužno iz poslovnih razloga, ili su im nužni zbog obavljanja posla. Ukoliko dođe do upada u sigurnost podataka, koji uključuju osobne podatke, Reply-Tool d.o.o. će se pridržavati svih važećih zakona o obavještavanju o upadu u sigurnost podataka.

 1. Newsletter

Ukoliko ste se prijavili na Newsletter prilikom naručivanja ili putem kontakt forme na stranici olfa-hrvatska.hr, te se niste izjasnili protiv, pridržavamo pravo da Vam redovito e-mailom šaljemo naše ponude i usluge. Ovakvo korištenje Vaše e-mail adrese možete opozvati u svako doba preko poveznice za odjavu u reklamnom mailu ili slanjem e-mail poruke na olfa@reply-tool.hr.

 1. Vaša zakonska prava

Kao osobe na koje se podatci odnose, imate određena zakonska prava koja se odnose na osobne podatke koje prikupljamo od vas. Ovo vrijedi za sve aktivnosti obrade podataka propisane u ovoj Politici zaštite privatnosti. Reply-Tool d.o.o. poštuje vaša pojedinačna prava i u skladu s tim se odnosi prema vašim interesima. Sljedeći navodi uključuju informacije o vašim zakonskim pravima po važećem zakonu o zaštiti podataka:

 • Pravo na povlačenje suglasnosti: u slučajevima kada se obrada osobnih podataka zasniva na vašoj suglasnosti možete povući ovu suglasnost u bilo kojem trenutku praćenjem procedura opisanih u odgovarajućem obrascu za suglasnost. Mi osiguravamo da se suglasnost može povući istim sredstvima kao što je dana – na primjer, elektronski. Kao sudionik u istraživanja tržišta, važno je napomenuti da povlačenjem suglasnosti najčešće završavate svoje sudjelovanje u odgovarajućem projektu i više nećete ispunjavati kriterije za nagrade ili stimulacije koje Reply-Tool d.o.o. na kraju može ponuditi sudionicima.
 • Pravo na ispravljanje: možemo vam ponuditi ispravljanje vaših osobnih podataka. Ulažemo razumne napore da održimo osobne podatke koje imamo ili kojima upravljamo, a koji se stalno koriste, točnim, potpunim, aktualnim i relevantnim, na osnovu najnovijih informacija koje su nam dostupne. U odgovarajućim slučajevima, nudimo uslužne Internet portale na kojima korisnici mogu pregledati i ispraviti svoje osobne podatke.
 • Pravo na ograničenje: možemo vam ponuditi ograničenje korištenja vaših osobnih podataka, ukoliko : – osporavate ispravnost svojih osobnih podataka, u vremenskom razdoblju koje nam je potrebno da provjerimo ispravnost, – je obrada protuzakonita i zahtijevate ograničenje obrade umjesto brisanja osobnih podataka, – nam više nisu potrebni vaši osobni podatci, ali ih vi tražite radi utvrđivanja, ostvarivanja ili obrane svojih zakonskih prava, ili – imate prigovor na obradu, dok ne utvrdimo ima li naša zakonska osnova prevagu nad vašom.
 • Pravo na pristup: možete pristupiti informacijama o osobnim podatcima koje imamo o vama, uključujući informacije o tome koje kategorije osobnih podataka posjedujemo ili kontroliramo, u koje svrhe ih koristimo, gdje smo ih prikupili (ukoliko to nije direktno od vas) i kome su objavljene, ukoliko je potrebno. Možete besplatno dobiti jedan primjerak osobnih podataka koje imamo o vama. Zadržavamo pravo da naplatimo razumnu naknadu za svaki dodatni primjerak koji zatražite.
 • Pravo na prenosivost: na vaš zahtjev, prenijeti ćemo vaše osobne podatke drugom kontroloru, kada je to tehnički izvedivo, pod uvjetom da je obrada zasnovana na vašoj suglasnosti ili je ista potrebna za izvršenje ugovora. Umjesto dobivanja primjerka svojih osobnih podataka, možete zahtijevati da prenesemo podatke drugom kontroloru, kojeg ste vi odredili.
 • Pravo na brisanje: možemo omogućiti brisanje vaših osobnih podatke, kada o osobni podaci nisu više potrebni u vezi sa svrhom za koju su prikupljeni ili drugačije obrađeni; o imate pravo prigovora protiv daljnje obrade vaših osobnih podataka (vidi niže) i ostvarujete ovo pravo prigovora; o ukoliko je obrada zasnovana na vašoj suglasnosti, vi povučete suglasnost i ne postoji niti jedna druga zakonska osnova za obradu; o se osobni podatci obrađuju na protuzakonit način; osim ukoliko je obrada neophodna o zbog usklađenosti sa zakonskom obvezom na osnovu koje smo dužni izvršiti obradu; o osobito kod zakonskih zahtjeva za zadržavanje podataka; o za utvrđivanje, ostvarivanje ili obranu zakonskih prava.
 • Pravo prigovora: Imate pravo da se u svakom trenutku usprotivite obradi svojih osobnih podataka zbog konkretne situacije u kojoj se nalazite, pod uvjetom da obrada nije zasnovana na vašoj suglasnosti nego na našim ili legitimnim interesima treće osobe. U tom slučaju, nećemo više obrađivati vaše osobne podatke osim ako možemo dokazati da postoji snažna zakonska osnova i opravdani interes za obradu ili utvrđivanje, ostvarivanje ili obranu zakonskih prava. Ukoliko se protivite obradi, molimo navedite želite li da vaše osobne podatke izbrišemo ili ograničimo njihovu obradu.
 • Pravo na podnošenje žalbe: U slučaju navodnog kršenja važećih propisa o zaštiti privatnosti, možete uložiti žalbu kod nadležnog tijela za zaštitu podataka u državi u kojoj živite ili gdje je došlo do navodnog kršenja.

Napominjemo:

 • Vremenski period: Pokušati ćemo ispuniti vaš zahtjev u roku od 30 dana. Ovaj period se može produžiti iz posebnih razloga koji se tiču određenog zakonskog prava ili složenosti vašeg zahtjeva.
 • Ograničenje pristupa: U određenim situacijama, možda nećemo biti u mogućnosti da vam omogućimo pristup svim ili nekim od vaših osobnih podataka zbog zakonskih odredbi. Ukoliko odbijemo vaš zahtjev za pristup, obavijestiti ćemo vas o razlogu odbijanja.
 • Bez identifikacije: U nekim slučajevima nećemo biti u mogućnosti provjeriti vaše osobne podatke zbog informacija za identifikaciju koje ste dostavili u svom zahtjevu. Dva primjera osobnih podataka koje ne možemo provjeriti kad dostavite svoje ime i e-mail adresu su: – podatci prikupljeni preko kolačića pretraživača, osim ukoliko ste dali suglasnost za korištenje kolačića za potrebe istraživanja tržišta kao član Reply-Tool d.o.o. online panela, i još uvijek ste član tog panela u trenutku postavljanja zahtjeva, – podatci prikupljeni sa javnih siteova društvenih medija, ukoliko ste postavili komentar pod nadimkom koji nam nije poznat. U takvim slučajevima, kada vas ne možemo identificirati kao osobu na koju se podatci odnose, nismo u mogućnosti ispuniti vaš zahtjev za ostvarivanje zakonskih prava iz ovog poglavlja, osim ako nam ne dostavite dodatne informacije koje će omogućiti vašu identifikaciju.
 • Ostvarivanje vaših zakonskih prava: Kako biste ostvarili svoja zakonska prava, molimo vas da kontaktirate našu službu za zaštitu privatnosti u pisanom obliku ili u formi teksta, putem e-maila ili pisma. Možete nam se obratiti na našu e-mail adresu. Za kontakt podatke, molimo pogledajte na kraju Politike zaštite privatnosti.
 1. Zadržavanja vaših osobnih podataka

Generalno ćemo izbrisati osobne podatke koje smo prikupili od vas ukoliko više nisu neophodni za postizanje ciljeva za koje su prvobitno prikupljeni. Međutim, od nas se može zahtijevati da sačuvamo vaše osobne podatke na duži period, zbog zakonskih odredbi. Osim toga, nećemo izbrisati sve vaše osobne podatke ukoliko ste tražili od nas da vas u budućnosti ne kontaktiramo. U tu svrhu, Reply-Tool d.o.o. vodi evidenciju koja sadrži informacije o ljudima koji ne žele da biti ponovno kontaktirani u budućnosti (npr. putem grupnih e-mailova ili regrutacija za projekte istraživanja tržišta). Naše uvjerenje je da je vaša suglasnost da čuvamo vaše osobne podatke u svrhu vođenja takve evidencije, osim ako nam ne kažete suprotno.

 1. Izmjene u ovoj Politici zaštite privatnosti

Zadržavamo pravo da prema vlastitom nahođenju modificiramo našu praksu zaštite privatnosti i da u bilo koje vrijeme ažuriramo i izmijenimo ovu politiku zaštite privatnosti. Iz tog razloga, potičemo vas da se stalno pozivate na ovu Politiku zaštite privatnosti.

Ova Politika zaštite privatnosti je važeća od datuma posljednje revizije koji se nalazi na vrhu ove stranice.

Vaše osobne podatke koristit ćemo na način koji je u skladu sa Politikom zaštite privatnosti pod kojom su prikupljeni, osim ako ne dobijemo vašu suglasnost da ih koristimo drugačije.

 1. Kontakt podaci

Vaše zahtjeve u vezi predmeta zaštite podataka i sve zahtjeve za ostvarivanje vaših zakonskih prava možete poslati:

Reply-Tool d.o.o.

Vukovarska ul. 52,

21000, Split

Ili na e-mail adresu: olfa@reply-tool.hr

ili putem telefona: +385 (0) 21 330 432